YouTube reglementează conținutul din domeniul medical

Un articol de: Cristina Zamfirescu - 09 Noiembrie 2022

Compania gigant YouTube, specializată în partajarea de conţinut video online, a anunţat că va introduce certificarea conturilor medicilor şi a altor profesionişti din domeniul sanitar, astfel încât să poată fi evidenţiate videoclipurile de încredere pe teme legate de sănătate, o modalitate prin care se încearcă limitarea dezinformă­rii, transmite AFP. Schimbarea ar trebui să permită utilizatorilor să recunoască imediat videoclipuri de calitate despre probleme de sănătate, a indicat filiala Alphabet (Google). 

Noile reguli ar trebui, de asemenea, să îi ajute pe uti­lizatori să „găsească şi să interacţioneze cu conţinutul” creat de profesioniştii din domeniul sanitar prezenţi pe platformă, a scris Garth Graham, responsabil din ca­drul YouTube, într-o notă publicată pe blogul companiei.

Procesul de certificare, care va include verificarea diplomelor, se va adresa şi profesioniştilor şi instituţiilor din domeniul sănătăţii mintale prezente pe platformă.

Decizia YouTube vine după ce, odată cu pandemia de COVID-19, numeroase informaţii false sau înşelătoare despre afecţiune şi vaccinurile împotriva acesteia au fost difuzate pe internet.