Zece ani de la sfinţirea capelei Aeroportului „Henri Coandă“

Un articol de: Silviu Dascălu - 05 Decembrie 2013
Ieri s-au împlinit zece ani de la sfinţirea Capelei „Sfântul Ilie Tesviteanul“ a Aeroportului Internaţional „Henri Coandă“ din Capitală. Cu acest prilej, a fost săvârşit un Te Deum de mulţumire. 
 
Bucuria evenimentului a fost împărtăşită de mai mulţi clerici care au slujit înainte în acest sfânt lăcaş, dar şi de preoţi de la parohiile din apropiere, precum şi de numeroşi laici, angajaţi ai aerogării sau simpli pasageri. Delegat al Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, la acest eveniment a fost părintele Veniamin Goreanu, consilier administrativ-bisericesc al Arhiepiscopiei Bucureştilor, la slujbă participând şi pr. Cristian Burcea, protopopul Protoieriei Ilfov Nord. Preotul paroh Bogdan Nastasiu a mulţumit părintelui consilier şi părintelui protopop pentru prezenţă, celorlalţi slujitori care au participat la slujbă, precum şi conducerii aerogării pentru sprijinul acordat în buna desfăşurare a programului liturgic. 
 
Capela Aeroportului „Henri Coandă“ a fost sfinţită în anul 2003, având hramul „Sfântul Proroc Ilie“, ocrotitorul aviaţiei române şi al celor care călătoresc prin aer. Aceasta este singura capelă într-un aeroport din sud-estul Europei. Capela a fost înfiinţată la solicitarea Patriarhiei Române, cu sprijinul Ministerului Transporturilor, Construcţiilor şi Turismului.