Zi de bilanț în Episcopia Sălajului

Un articol de: Arhid. Ionică Torcoș - 01 Feb 2022

La Liceul Ortodox „Sfântul Nicolae” din Zalău s-au desfășurat duminică, 30 ianuarie, lucrările ședințelor Consiliului eparhial și Adunării eparhiale din Episcopia Sălajului.

În paraclisul Liceului Ortodox „Sfântul Nicolae” din Zalău care și-a prăznuit ocrotitorii, pe Sfinții Trei Ierarhi, Preasfințitul Părinte Petroniu, Episcopul Sălajului, a săvârşit Sfânta Liturghie. Ierarhul l-a hirotonit întru diacon pe teologul Nicolae Țolaș, urmând ca acesta să fie hirotonit preot misionar pe seama Protopopiatului Șimleu Silvaniei. De asemenea, înainte de începerea lucrărilor celor două foruri bisericești, a fost săvârșită o slujbă de Te Deum.

A urmat ședința Consiliului eparhial al Episcopiei Sălajului, în cadrul căreia au fost discutate mai multe probleme. În continuare, s-au desfă­șurat lucrările Adunării eparhiale a Episcopiei Sălajului. În cadrul ședinței a fost prezentată activitatea eparhiei în anul 2021, pe baza rapoartelor principalelor sectoare de activitate: administrativ-bisericesc, cultural, economic și social-filantropic. După citirea rapoartelor au urmat luările de cuvânt ale membrilor Adunării eparhiale, care au apreciat pozitiv activitatea desfășurată prin sectoarele de resort din ca­drul Centrului eparhial al Episcopiei Sălajului.