Zi de bucurie în Parohia Gârceiu

Un articol de: Arhid. Ionică Torcoș - 16 Iunie 2021

Credincioșii din Parohia Gâr­ceiu, Protopopiatul Zalău, au participat în număr mare la slujba de târnosire a bisericii cu hramul „Sfânta Treime”, săvârşită de Prea­sfințitul Părinte Petroniu, Episcopul Sălajului. După sfințirea lăca­șului de cult, Preasfinţitul Părinte Episcop Petroniu a săvârșit Sfânta Liturghie, iar la final a acor­dat preotului paroh Andrei Vlaicu o diplomă de apreciere, în semn de recunoștință pentru eforturile depuse la înfrumusețarea bisericii. De asemenea, au mai fost acordate diplome de apreciere tuturor celor care s-au implicat în acti­vi­tățile de finalizare a lucrărilor efectuate la lăcașul de cult.

Biserica satului Gârceiu a fost zidită începând cu anul 1907, iar din cauză că lăcașul de cult este am­plasat într-o zonă cu pânza freatică foarte ridicată, dar și că fundația bisericii nu a fost izolată, de-a lungul timpului, a apărut igrasia, apa provenită din sol infiltrându-se în pereți.

Începând cu anul 2013, de când a fost numit preot paroh, pr. Andrei Vlaicu a început o serie de lucrări de înfrumusețare a bisericii, în interior şi la exterior, lăcașul de cult fiind înzestrat cu toate cele necesare săvârşirii sfintelor slujbe.