Zi de hram la Mănăstirea Recea din județul Vrancea

Un articol de: Pr. Dragoș Olteanu - 09 Septembrie 2021

În ziua de prăznuire a Nașterii Maicii Domnului, miercuri, 8 septembrie 2021, Mănăstirea Recea din județul Vrancea și-a sărbătorit hramul. Cu acest prilej, Sfânta Liturghie a fost săvârșită de Înalt­prea­sfințitul Părinte Ciprian, ­Arhiepiscopul Buzăului și Vrancei, la Altarul de vară al așezământului monahal, înconjurat cu un so­bor de șapte ieromonahi, preoți și diaconi.

În predica sa, chiriarhul locului a explicat că Sfinții Părinți au rânduit ca anul bisericesc să înceapă cu un praznic închinat Maicii Domnului, „pentru a ne arăta că naș­terea Preacuratei Fecioare Maria din dumnezeieștii Părinți Ioachim și Ana, așa cum se spune în troparul sărbătorii, «bucurie a vestit la toată lumea, căci dintr-însa a răsărit Soarele Dreptății, Hristos, Dumnezeul nostru», prin a Cărui Întrupare s-a făcut începutul mântuirii neamului omenesc”.

Mănăstirea Recea este un așe­ză­mânt monahal de maici, situat în partea de nord-vest a satului Cândești din comuna vrânceană Dumbrăveni, pe valea pârâului Recea, de unde vine și denumirea sa.