Zi de hram la mănăstirile Ghighiu și Țigănești

Un articol de: Arhid. Alexandru Briciu - 17 August 2018

Sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului a fost cinstită cu evla­­vie și la Mănăstirea Ghighiu din județul Prahova. Sfânta Liturghie de hram a fost oficiată în Altarul de vară al așezămân­tului monahal de PS Părinte Varlaam Ploieșteanul, Episcop-vicar patriarhal.

În cuvântul de învățătură, ierarhul a amintit minunea săvâr­șită de Mântuitorul la nunta din Cana Galileei, ca urmare a rugăciunii Maicii Domnului. La final, Episcopul-vicar patriarhal a binecuvântat noile clopote ale Mănăstirii Ghighiu.

Hramul principal al Mănăstirii Ghighiu este „Izvorul Tămăduirii”. Praznicul Adormirii Maicii Domnului a fost rânduit drept al doilea hram al așeză­mântului monahal de Prea­fericitul Părinte Patriarh Daniel. Anul trecut, în arhiva așeză­mântului monahal a fost descoperită o icoană istorică a Adormirii Maicii Domnului de­spre care sunt unele mărturii că este făcătoare de minuni. Icoana a fost restaurată și așezată spre închinarea pelerinilor sosiți la hramul de vară al mănăstirii.

De asemenea, miercuri, și-a sărbătorit hramul și Mănăstirea Țigănești din judeţul Ilfov. Sfânta Liturghie a fost săvârșită la Altarul de vară al așezământului monahal de PS Părinte Ieronim Sinaitul, Episcop-vicar patriarhal. „Maica Domnului s-a învrednicit să fie împreună-lucrătoare la cea mai sfântă și cea mai scumpă lucrare din istoria omenirii, lucrarea de restaurare a omului, de ridicare a lui la slava pe care a avut-o de la început atunci când l-a creat Dumnezeu, drept, curat, ascultător și plin de harul Său. Maica Domnului a fost aleasă ca o pârgă a neamului omenesc”, a spus Preasfinția Sa.