Zi de hram pentru credincioşii Parohiei „Naşterea Maicii Domnului“ - Drumul Taberei

Data: 08 Septembrie 2014

Ieri a fost zi de sărbătoare şi la Parohia „Naşterea Maicii Domnului“, „Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena“ şi „Sfântul Mucenic Emilian de la Durostor“, de lângă parcul Drumul Taberei, din Capitală, unde preoţii şi credincioşii au serbat hramul principal al bisericii. Seara, în ajunul sărbătorii au fost săvârşite slujba Vecerniei unită cu Litia şi cea a Acatistului Maicii Domnului de către slujitorii acestei biserici.

În ziua hramului, Sfânta Liturghie a fost săvârşită de către părintele protopop Costel Burlacu, de la Protoieria Sector 6 Capitală, împreună cu preoţii slujitori ai bisericii şi preoţi slujitori de la bisericile din cartierul bucureştean Drumul Taberei.

Părintele protopop Costel Burlacu a rostit un cuvânt de învăţătură în care a a explicat înţelesurile duhovniceşti ale sărbătorii,  evidenţiind rolul de mijlocitoare al Maicii Domnului pentru toţi creştinii. La finalul Sfintei Liturghii, părintele protoiereu a transmis binecuvântările Preafericitului Părinte Patriarh Daniel şi l-a felicitat pe părintele paroh Constantin Ţincu pentru frumoasa lucrare misionar-pastorală săvârşită aici împreună cu ceilalţi slujitori. Părintele Constantin Ţincu a mulţumit părintelui protopop Costel Burlacu pentru prezenţa la acest ceas de bucurie duhovnicească a parohiei.

După Sfânta Liturghie a fost săvârşită slujba Parastasului pentru ctitorii şi binefăcătorii locaşului de cult, după care a urmat agapa frăţească. Ca în fiecare an, credincioşii care au participat la sărbătorirea hramului parohiei au primit pachete cu hrană. (Diac. Ciprian Bâra)