Zilele Academice Andreiene, în primă ediţie la Sibiu

Data: 19 Noiembrie 2014

La Facultatea de Teologie „Sfântul Andrei Şaguna“ din Sibiu va avea loc, în perioada 25-27 noiembrie, prima ediţie a Zilelor Academice Andreiene, un eveniment dedicat instituţiei de învăţământ teologic şi ocrotitorul acestuia, prăznuit pe 30 noiembrie, împreună cu Sfântul Apostol Andrei. Programul manifestărilor va cuprinde o sesiune de comunicări ştiinţice susţinute de doctoranzii Facultăţii de Teologie din Sibiu şi o sesiune academică susţinută de cadre didactice.

„În prima zi a programului academic, doctoranzii vor prezenta participanţilor referate pe diferite teme, din mai multe domenii de cercetare. Vor urma apoi sesiunile de comunicări din partea mai multor cadre didactice, urmate de discuţii şi dezbateri. Această manifestare încheie un an în care cu toţii am trudit pentru ca cercetarea teologică de la Sibiu să fie fruntaşă“, ne-a spus decanul Facultăţii de Teologie, pr. prof. univ. dr. Aurel Pavel.

Eveniment academic şi duhovnicesc

La eveniment sunt aşteptaţi să participe studenţi, cadre didactice, oameni de cultură, reprezentanţi ai Universităţii „Lucian Blaga“ şi ai altor instituţii sibiene. Sesiunile ştiinţifice vor avea loc în Aula „Mitropolit Ioan Meţianu“ şi vor precede programul liturgic şi duhovnicesc al hramului din 30 noiembrie.

Manifestarea de la Facultatea de Teologie din Sibiu va deveni o tradiţie în următorii ani. Instituţia de învăţământ teologic va organiza astfel de evenimente academice în fiecare an, în preajma sărbătorii Sfântului Ierarh Andrei Şaguna, Mitropolitul Transilvaniei. (Ştefan Mărculeţ)