Ziua Culturii Naționale la Grădinița cu program prelungit „Buna Vestire” din Capitală

Un articol de: Diac. Florin Mînzu - 15 Ianuarie 2023

La Grădinița cu program prelungit „Buna Vestire” a Patriarhiei Române, ziua Culturii Naționale a fost comemorată prin poezie și artă. Prin evocarea personalității marelui poet Mihai Eminescu, „părintele culturii românești”, cadrele didactice le-au făcut cunoscute tinerilor învățăcei viața, iubirea de neam, opera literară și dedicarea acestuia pentru cunoaș­terea frumosului prin descoperirea talan­ților dăruiți de către Bunul Dumnezeu.

Prin prezentarea poeziilor eminesciene care arată frumusețea credinței în Dumnezeu, copiii au descoperit că întreaga trăire a poetului era ancorată în Dumnezeu, drept urmare toate bucuriile credinței au avut împlinirea în cultura și în opera sa.

În continuare, evidențierea lucrului artistic pe planșă a fost făcut prin jocul de litere și de cifre prin care copiii au alcătuit portretul poetului Mihai Eminescu.

În dezvoltarea proiectului său educațional, Gră­di­nița cu program prelungit „Buna Vestire”, alături de cele trei grupe - mare, mijlocie și mică-, își extinde programul prin înființarea unei grupe mini. Grupa va fi formată din copii cu vârstă minimă de 2 ani.

Pentru înscrieri și pentru relații suplimentare se poate accesa site-ul gradinitabunavestire.ro și office@gradinitabunavestire.ro.