Ziua Culturii Naţionale la Muzeul Satului din Bucureşti

Un articol de: Pr. Ciprian Bâra - 17 Ianuarie 2019

Poetul Mihai Eminescu a fost omagiat marţi, 15 ianuarie, cu prilejul Zilei Culturii Naţionale, la Muzeul Naţional al Satului „Dimitrie Gusti” din Bucureşti, la împlinirea a 169 de ani de la naşterea acestuia.

În Sala „Victor Ion Popa” a avut loc un concert de muzică clasică susţinut de Corul „Canticum”, condus de Răzvan Rădos. Prin intermediul acestuia a fost adus un omagiu muzical „Luceafărului poeziei româneşti”, dar și creațiilor românești consacrate.

Evenimentul a fost deschis de doamna conferenţiar univ. dr. Paula Popoiu, manager al Muzeului Național al Satului „Dimitrie Gusti”, care a transmis un cuvânt de bun venit. Soprana Amalia Lazarciuc, din cadrul „MuseArt Academy”, a interpretat o serie de piese din repertoriul clasic naţional şi internaţional compuse de Enescu, Bach, Schubert, Albeniz, Dvorak, Piazzolla.

Interpretarea a fost acompaniată la pian de Marta-Claudia Tudor.

În continuare a urmat momentul „Lui Eminescu...”, în cadrul căruia soprana Amalia Lazarciuc şi Marta-Claudia Tudor la pian au interpretat o serie de fragmente muzicale scrise pe versuri ale poetului. De asemenea, Corul „Canticum”, dirijat de Răzvan Rădos, a interpretat Revederi...”