Ziua Dobrogei serbată la Tulcea

Un articol de: Pr. Felix Neculai - 15 Noiembrie 2023

Ziua Dobrogei a fost marcată în orașul Tulcea, mai ales că anul acesta s-au împlinit la 14 noiembrie 145 de ani la la unirea Dobrogei cu România. Un ceremonial militar-religios a avut loc la Monumentul Independenței din municipiul Tulcea, urmat de alte acțiuni cu caracter cultural.

Cu acest prilej, Preasfințitul Părine Episcop Visarion, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi, a oficiat un Te Deum în care a mulțumit lui Dumnezeu pentru toate binefacerile revărsate asupra poporului român și în mod special asupra locuitorilor din Dobrogea.

Ulterior s-au ținut cuvântări din partea oficialităților locale și s-au depus coroane de flori. La eveniment, între participanții de toate vârstele, de la cei mai mici, până la cei mai mari s-au aflat și elevii Seminarului Teologic „Sfântul Ioan Casian” din oraș, care au depus o coroană de flori din partea liceului.

După aceste momente, Preasfinția Sa a bine­cuvântat și Foișorul Independenței, restaurat în ultimul timp prin implicarea Primăriei Tulcea.

În final, Ansamblul artistic „Baladele Deltei” a susținut un program artistic în care a interpretat mai multe piese patriotice.

Luni, 13 noiembrie, Preasfințitul Părinte Episcop Visarion a participat la Muzeul de Istorie și Arheologie din Tulcea la vernisajul expoziției „Regina Maria - gusturi și atmosferă regală” organizată cu prilejul împlinirii a 145 de ani de la Unirea Dobrogei cu România și a 105 ani de la Marea Unire.