Ziua Internaţională a Asistentului medical, sărbătorită la Hârja

Un articol de: Liliana Pânzaru - 15 Mai 2020

Angajaţii Complexului de servicii socio-medicale de la Hârja, judeţul Bacău, au sărbătorit marţi, 12 mai, Ziua Internaţională a Asistentului medical, în această perioadă de criză, personalul medical rămânând preventiv în carantină la locul de muncă. 

În această zi de sărbătoare au fost aduse mulţumiri atât angajaţilor, cât şi colaboratorilor, precum şcolile postliceale din „Carol Davila” şi „Sanity”, sau Liceul Teologic „Episcop Melchisedec” din Roman.
Centrul social-medical pentru persoane vârstnice de la Hârja a fost inaugurat în 23 noiembrie 2013, alăturându-se proiectului social de îngrijire a persoanelor vârstnice, care a debutat în 2006, cu 5 persoane vârstnice și 2 angajați.

Cu binecuvântarea Înaltprea­sfințitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului şi Bacăului, de 13 ani, complexul este coordonat de pr. Ilarion Mâță, ajutat de o echipă de 70 de angajați (medic, asis­tenți medicali, asistenți sociali, psihologi, ambulanțier, economiști, infirmieri, lucrători sociali, kineto­terapeuți, maseuri, bucătari, brutari, economiști și lucrători de întreținere).