Ziua Internaţională a Muncii Decente

Data: 07 Octombrie 2014

Ieri, 7 octombrie, a fost Ziua Internaţională a Muncii Decente. Cu acest prilej, AUR - Asociaţia Naţională a Specialiştilor în Resurse Umane (ANSRU) şi Cartel ALFA au organizat la Centrul InfoEuropa din Bucureşti o conferinţă de presă pe tema acestui concept.

„Muncă decentă“ este un concept adoptat de Organizaţia Internaţională a Muncii în 2007 şi a fost introdus de partenerii sociali - sindicate, patronate şi guvern. Se militează pentru ca la orice muncă productivă să existe o remuneraţie justă, decentă pentru muncitori şi familia lor, care să le permită un trai decent; pentru securitatea la locul de muncă; pentru garantarea unei protecţii sociale în caz de boală, de sarcină şi pentru orice alte situaţii cu care angajaţii se confruntă de-a lungul vieţii.

Scopul major al acestui proiect este acela de a „crea o reţea de multiplicatori, din rândul organizaţiilor sindicale şi al ONG-urilor, care să identifice calea spre solidarizare internaţională şi să promoveze acţiuni la nivel global“, se arată în comunicatul organizaţiei nonguvernamentale din România. (D.Ş.)