Ziua Internaţională a Persoanelor Vârstnice, la Hârja şi Huşi

Un articol de: Constantin Ciofu - 05 Octombrie 2018

Ziua Vârstnicului a fost marcată luni, 1 octombrie 2018, la Asociaţia „Sfântul Voievod Ştefan cel Mare” - Hârja din judeţul Bacău. Împreună cu beneficiarii independenţi ai centrului rezidenţial pentru îngrijirea persoanelor vârstnice, s-au organizat diverse activităţi în cinstea acestora. Ziua a început cu rugăciune, duminică seara fiind oficiată Privegherea. Luni dimineaţă s-au slujit Acatistul Acoperământului Maicii Domnului, Sfânta Liturghie şi slujba de Te Deum pentru Ziua Internaţională a Persoanelor Vârstnice. La sfârşitul programului liturgic, beneficiarii s-au retras pentru a servi prânzul şi pentru a se pregăti pentru următoarea parte a zilei. Doamnele, împreună cu personalul centrului, au pregătit un desert delicios pe care l-au savurat după masa gătită de bărbaţi în curtea aşezământului.

„A fost o zi de sărbătoare deosebit de frumoasă pentru că vârstnicii noştri au simţit că sunt respectaţi, iubiţi şi preţuiţi. Ei au sărbătorit cum nu au mai făcut-o demult, ca altădată. La sfârşitul zilei, părintele Ilarion Mâţă, preşedintele asociaţiei, a mers în camerele tuturor beneficiarilor şi i-a premiat, oferindu-le diplome pentru calităţile lor. În concluzie «Cine nu are un bătrân să-şi cumpere, iar cine are să-l îngrijească!»”, s-a exprimat Liliana Pânzaru, psiholog în cadrul asociaţiei.

În seara zilei de 1 octombrie 2018, Preasfinţitul Părinte Ignatie, Episcopul Huşilor, a vizitat Centrul de Îngrijire şi Asistenţă pentru Persoane Vârstnice din Huşi. Cu această ocazie, Preasfinţia Sa, însoţit de părintele Vladimir Beregoi, consilier pe Sectorul economic şi social-misionar al eparhiei, a oferit daruri celor 60 de rezidenţi din centru, s-a interesat de situaţia lor şi s-a rugat împreună cu ei.