Ziua Limbii Române la Cahul

Un articol de: Marius Nedelcu - 01 Septembrie 2022

La Paraclisul „Învierea Domnului” al Centrului eparhial din municipiul Cahul, Basarabia, a fost săvârșit miercuri, 31 august, un Te Deum de către Preasfințitul Părinte Atanasie de Bogdania, Arhiereu-vicar al Episcopiei Ortodoxe Române a Italiei, cu ocazia Zilei Limbii Române.

Tot miercuri, la Parcul Central din municipiul Cahul, lângă bustul poetului Grigore Vieru, s-a desfă­șurat un moment literar-muzical, urmat de mai multe alocuțiuni din partea autorităților centrale și locale și a unor diplomați.

În mesajul său, Preasfințitul Părinte Veniamin, Episcopul Basarabiei de Sud, a evidențiat faptul că s-au exprimat cuvinte frumoase, de înălțare a gândului nostru și de evocare a personalităților care au știut să slujească limba cu tot devotamentul lor. Această sărbătoare oferă prilejul tuturor de a vorbi corect limba română, de a exprima co­rect gândurile și sentimentele noastre, cât mai ales îndemnul în a ne strădui să o transmitem gene­ra­țiilor viitoare, aducându-ne aminte de greutățile prin care au trecut strămoșii noștri, vorbitori de limbă română, a transmis ierarhul, după cum arată Biroul de presă al Episcopiei Basarabiei de Sud.