Ziua mediului, sărbătorită printre culturi ecologice de elevii suceveni

Un articol de: Ciprian Muscă - 09 Iunie 2021

Sectorul agrosilvic bisericesc, în colaborare cu Sectorul misiune, Departamentul activități de tineret au organizat, sâmbătă, 5 iunie 2021, o acțiune de voluntariat și activități în culturi ecologice în cadrul evenimentului „Ziua mondială a mediului”.

La acțiune au participat tineri din cadrul Asociației Tinerilor Ortodocși Suceveni - ATOS. Aceștia au avut ocazia să vadă și să înțeleagă modul în care poate fi realizată agricultura ecologică.

Tinerii au putut observa două culturi experimentale de plante leguminoase: linte și năut, despre care au aflat că pentru a obține alimente sănătoase din culturi netratate cu substanțe chimice este necesar să se intervină cu munci mecanice sau manuale, după caz.

În cadrul acțiunii au fost prezentate în scop demonstrativ un stup de bondari și modul în care aceste insecte sunt folosite pentru polenizarea plantelor atât în solarii, cât și în câmp deschis. Un alt obiectiv important pentru aceștia a fost prezentarea sistemului de irigare prin picurare, dar și modul de utilizare a foliilor de mulcire în combaterea buruienilor.