Ziua Mondială a Educației, sărbătorită în Vinga, Arad

Data: 07 Octombrie 2017

Joi, 5 octombrie, cu prilejul Zilei Mondiale a Educației, la Liceul Tehnologic Vinga din județul Arad au avut loc, la inițiativa directorului instituției de învământ, Nicoleta Ivan, o serie de manifestări care să marcheze această sărbătoare.

Dimineață a fost oficiat un Parastas pentru dascălii care au predat în acest liceu și au trecut la cele veșnice. A urmat apoi un scurt moment de cântece și versuri închinate dascălilor, moment sus­ținut de elevii acestei instituții. După aceea, în semn de recunoș­tință pentru meritele cadrelor didactice și a contribu­ției lor aduse la procesul educațional, au fost acordate diplome atât profesorilor pensionari, cât și celor care au predat pentru o vreme la școala din Vinga și la cea din Mănăștur. Cuprinși de emoție, fiecare dintre aceștia a rostit o alocuțiune în cadrul căreia au rememorat vremurile trecute. „În această zi dedicată educației, le mulțu­mim tuturor dascălilor care, înainte de orice, pun suflet în munca lor zilnică, modelând caractere pentru viitorul națiunii române și nu numai!”, a spus directorul unității de învățământ.

Ziua Mondială a Educației este sărbătorită anual, pe 5 octombrie, începând cu anul 1994 și are scopul de a reaminti că o educație de calitate reprezintă cheia unei reușite profesionale. (Laura Sas)