Ziua Națională la Timișoara

Data: 04 Decembrie 2023

Programul manifestărilor dedicate Zilei Naționale - 1 Decembrie au debutat la Timișoara cu ceremonialul depunerii de coroane la Monumentul Eroilor Revoluției din Decembrie 1989, aflat în Cimitirul Eroilor din Calea Lipovei, unde a fost oficiată și o slujbă de pomenire. Manifestările au continuat apoi cu slujba de Te Deum, săvârșită de Înaltpreasfințitul Părinte Ioan, Mitropolitul Banatului, la Catedrala Mitropolitană, împreună cu preoții militari, preoții și diaconii catedralei.

A urmat ceremonia militară locală dedicată aniversării Zilei Națio­nale a României pe esplanada catedralei, unde a fost prezentat onorul în fața Drapelului de luptă și a fost intonat Imnul Național al României. În cadrul întâlnirii, repre­zen­tanții autorităților locale au rostit alocuțiunile specifice, s-a realizat dispozitivul de defilare și a fost sus­ținut un moment artistic de Muzica Militară a Brigăzii 18 Cercetare Supraveghere „DECEBAL”.

Evenimentul s-a încheiat cu defilarea detașamentelor şi a tehnicii pe următorul itinerar: Bulevardul Regele Mihai I - Bulevardul Regele Ferdinand I - Catedrala Mitro­politană Ortodoxă - Strada 20 Decem­brie 1989 - Bulevardul Mihai Viteazul.