Ziua Naţională, sărbătorită la Deva

Data: 03 Decembrie 2014

Preasfinţitul Gurie, Episcopul Devei şi Hunedoarei, a săvârşit pe 1 decembrie slujba de Te Deum, înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi, în piaţa Unirii din faţa primăriei Municipiului Deva. La ceremonie au participat oficialităţi judeţene şi locale, precum şi numeroşi credincioşi.

În cuvântul de învăţătură, ierarhul hunedorean a vorbit celor prezenţi despre datoria de a ne creşte copiii în dragostea de Patrie. "Fără cultura noastră, fără spiritualitatea noastră, fără credinţa noastră, fără identitatea noastră cea mai adâncă, nu mai reprezentăm absolut nimic şi ne topim în nihilism. Să-l păstrăm pe Dumnezeu în spaţiul public, să facilităm accesul tinerilor la El, să-L coborâm în casele noastre printr-o rugăciune în fiecare zi. Dumnezeu să binecuvânteze România şi să dăruiască tuturor românilor spor, pace şi bună înţelegere! La mulţi şi fericiţi ani, Patria mea! La mulţi ani, România!", a spus ierarhul.

Ceremonia a continuat cu discursurile oficialităţilor, cu parada militară şi cu alte manifestări cultural-artistice. (pr. Sergiu Nicolae Succurro)