Ziua Naţională sărbătorită la Roman

Un articol de: Silviu Dascălu - 03 Decembrie 2020

În ziua de 1 decembrie, la ceas de sărbătoare na­țională, în întreaga Eparhie a Romanului și Bacăului, cler și credincioși au înălțat rugăciuni de pomenire pentru eroii români care de-a lungul istoriei s-au jertfit pentru făurirea României Mari, informează Biroul de presă al eparhiei. La Catedrala Arhiepiscopală din Roman au fost pomeniți, în cadrul Sfintei Liturghii, corifeii Marii Uniri a tuturor românilor într-un singur stat independent și suveran.

În cuvântul adresat, Înalt­preasfințitul Părinte Ioachim, chiriarhul locului, a îndemnat clerul și credin­cioșii să-și iubească țara și să păstreze idealurile pentru care au luptat eroii nea­mului, trecând peste toate încercările și frământările din societatea contemporană. De asemenea, a îndemnat generația de astăzi să poarte în inimă idealul pentru care s-au jertfit eroii acestui neam și să lupte pentru păstrarea demnității naționale așa cum a fost ea lăsată moștenire de înain­tași:

„Să luptăm pentru o Românie demnă, creștină, independentă și curată, care își ocrotește cetățenii și reflectă întru totul idealul pentru care au murit cei care au ctitorit-o. Să nu ne vindem țara, să nu ne înstrăinăm de ceea ce ne-a fost dat să fim și să purtăm în inimi idealul pentru care au luptat martirii și eroii acestui neam, ale căror fapte au scris istoria României Mari!”