Ziua Poliției Române aniversată la Craiova

Un articol de: Pr. Doru Marcu - 28 Martie 2019

În ziua de 25 martie, Poliția Română a împlinit 197 de ani de atestare documentară. Pentru a sărbători acest fapt istoric, la sediul Inspectoratului de Poliție Dolj au avut loc o serie de activități. În Amfiteatrul „General Ion Eugen Sandu” a avut loc o ședință festivă, la care au fost invitați reprezentanții institu­țiilor importante ale județului Dolj, anume: Primăria, Consiliul local, Tribunalul, Biserica și multe altele.

Prezent la acest moment, Înaltpreasfințitul Părinte Irineu, Arhiepiscopul Craiovei și Mitropolitul Olteniei, a adresat câteva cuvinte de încurajare pentru activitatea polițiștilor din zona noastră. „Este un prilej deosebit pentru noi, sufletește și trupește, ca să onorăm această zi a Poliției Române, așezată nu întâmplător într-un cadru festiv, ci tocmai în ziua Bunei Vestiri când noi, creștinii, cinstim pe Preasfânta Născătoarea de Dumnezeu și începutul mântuirii noastre. Buna Vestire nu este altceva decât o veste bună, care ne vine nu din lumea aceasta, ci din ceruri.

Vestea cea bună este venirea Fiului lui Dumnezeu pentru a se face om ca noi, să simtă ceea ce simțim noi. Sărbătoarea de astăzi este o bucurie pentru cei care păstrează liniștea publică, armonia, buna viețuire între oameni. Prin urmare, felicităm pe cei care veghează la aceste valori, ale dreptului, ale umanității și ale iubirii”, a arătat Mitropolitul Olteniei.La final, Înaltpreasfinția Sa a oferit Inspectoratului de Poliție Dolj, coordonat de comandantul Nicolescu Constantin, o icoană cu reprezentarea „Bunei Vestiri”, pictată în stil brâncovenesc la Facultatea de Teologie din Craiova.