Ziua Regalității sărbătorită cu onoruri militare în Capitală

Un articol de: Diac. Andrei Butu - 11 Mai 2023

Ziua Regalității, 10 mai, a fost sărbătorită în București prin momente comemorative care au avut loc în Piațeta Regelui Mihai din șoseaua Kiseleff și la statuia ecvestră a regelui Carol I din fața Palatului Regal. Evenimentele au fost organizate de Casa Regală a României în parteneriat cu instituțiile statului român, informează TRINITAS TV.

La bustul regelui Mihai din piațeta dedicată lui a avut o loc o ceremonie restrânsă în cadrul căreia a fost depusă o coroană de flori de către Majestatea Sa Margareta, Principele Radu și Principesa Sofia.
În continuare, aceștia au mers la statuia regelui Carol I din fața Palatului Regal, unde după intonarea imnului regal de Orchestra Reprezentativă a Ministerului Apărării Naționale, a fost depusă, de asemenea, o coroană de flori. La eveniment a participat și Preasfin­țitul Părinte Varlaam Ploieșteanul, Episcop-vicar patriarhal.

La final, au avut loc un concert de muzică de fanfară și o demonstrație de măiestrie în mânuirea armei. Onorul militar a fost dat de Brigada 30 Gardă „Mihai Viteazul” și de Detașamentul de Cavalerie al Jandarmeriei Române.