Ziua Rezervației Biosferei Delta Dunării serbată la Tulcea

Data: 02 Septembrie 2021

În Satul pescăresc tradițional din Tulcea s-au derulat miercuri, 1 septembrie 2021, lucrările confe­rinței „Ziua Rezervației Biosferei Delta Dunării - 2021”, în cadrul că­reia au fost discutate aspecte ale proiectelor în derulare și ideile de dezvoltare ulterioară.

Conferința a fost organizată de Rezervația Biosferei Delta Dunării, în parteneriat cu Primăria Municipiului Tulcea, Institutul Națio­nal de Cercetare-Dezvoltare „Delta Dunării”, precum și cu alte in­stituții de profil din Tulcea, Con­stanța și Galați, ne-a transmis părintele Felix Neculai, consilier eparhial.

La eveniment a fost prezent și Preasfințitul Părinte Visarion, Episcopul Tulcii, care a vorbit despre semnificația religioasă a zilei de 1 septembrie, începutul noului an bisericesc, precum și despre valoarea creației și a omului ca expresii ale iubirii divine. De aseme­nea, ierarhul a evocat și personalitatea Sfântului Cuvios Dionisie Exiguul, originar din Dobrogea, cel care a realizat cronologia creș­tină.

Pe lângă discuțiile pe domenii de interes pentru Rezervația Bio­sferei Delta Dunării, în programul conferinței a fost inclusă și vizitarea Satului pescăresc tradițional.

Data de 1 septembrie a fost declarată Ziua Rezervației Biosferei Delta Dunării în anul 2008.