Lumina educaţiei
3 ani de la apariţia primului număr al suplimentului Lumina Educației

3 ani de la apariţia primului număr al suplimentului Lumina Educației

Alexandru Mălureanu, 28 Februarie 2018

În luna februarie 2018 sărbătorim 3 ani de la apariția primului număr Lumina Educației, supliment lunar al Ziarului Lumina, realizat în cooperare cu Sectorul teologic-educațional al ­Patriarhiei Române.

Încă de la început, acest supliment și-a propus să creeze un cadru prielnic pentru analizarea unor subiecte importante din domeniul educației religioase.

Apărut în contextul provocărilor generate de încercarea scoaterii orei de religie din școlile publice, suplimentul Lumina Educației a prezentat, în numerele publicate până acum, elemente care definesc disciplina religie, subiecte de interes atât pentru beneficiarii direcți ai acestei materii, elevii, cât și pentru părinţii acestora.

Profesorii de religie, de teologie și de alte discipline au avut posibilitatea de a publica articole de specialitate, dar și de actualitate, suplimentul reușind, astfel, să conecteze dascăli din diferite domenii ale educației, în vederea evidențierii unei abordări interdisciplinare și pragmatice. Prin urmare, articole care vizează predarea religiei au fost îmbinate cu articole care subliniază importanța educației nonformale, a voluntariatului, rolul asociațiilor de tineret, valorificarea studiilor în străinătate, prezentarea școlilor duminicale din diasporă, necesitatea implicării în proiecte educaționale și participarea la olimpiade, concursuri de creație și activităţi culturale.

Mobilizarea excepțională a părinților și a copiilor, a profesorilor, a preoţilor, a persoanelor publice care au înţeles și au susținut înscrierea elevilor la ora de religie, dar și bucuria sinceră și entuziasmul copiilor și tinerilor care participă la concursurile educaționale organizate de Patriarhia Română ne încurajează să aprofundăm și să dezvoltăm relaţia cu toţi factorii implicați în procesul educațional. În acest sens, ne dorim să oferim tuturor posibilitatea de a publica, în cadrul suplimentului, gânduri, opinii și reflecții personale referitoare la importanţa și necesitatea educației religioase în vederea informării și formării elevilor pentru viață.

Pentru a spori interactivitatea cu dumneavoastră, am relansat pagina de Facebook dedicată suplimentului Lumina Educației (www.facebook.com/luminaeducatiei), unde vă invităm să citiți atât articolele publicate în fiecare număr al suplimentului, cât și alte interviuri și reportaje interesante. Totodată, am creat și o nouă adresă de e-mail: luminaeducației@yahoo.com, unde aștep­tăm mesaje și sugestii.

Mulțumim tuturor cititorilor, autorilor și ostenitorilor acestui supliment, rugându-L pe Dumnezeu să ne lumineze pentru a continua să transmitem îLumina cunoștinței” către cititorii noștri fideli și către toți cei care se implică sau doresc să se implice în activitățile educaționale desfășurate de Patriarhia Română.


Lasa un comentariu

Arhivă ediții

Contactează-ne!