Banat
„Aradul - Capitala politică a Marii Uniri”

„Aradul - Capitala politică a Marii Uniri”

Protos. Iustin Popovici, 23 August 2018

Marți, 21 august 2018, Înalt­preasfințitul Părinte Timotei, Arhiepiscopul Aradului, a participat la deschiderea oficială a sesiunii internaționale de comunicări științifice, dedicată Zilelor Aradului, intitulată „Aradul - Capitala politică a Marii Uniri”. La întrunire au participat zeci de istorici din județul Arad, dar și din alte județe ale țării și chiar din străinătate.

Evenimentul s-a desfășurat în mai multe locații, respectiv în Sala „Regele Ferdinand” de la Primăria Municipiului Arad, în Sala Senatului de la Universitatea „Aurel Vlaicu”, în Sala Senatului de la Universitatea de Vest „Vasile Goldiș” și în Sala Astra de la Biblioteca Județeană „A.D. Xenopol”.

Deschiderea oficială a sesiunii internaționale de comunicări științifice a început la ora 9:15, în Sala „Regele Ferdinand”. Cu acest prilej, IPS Părinte Timotei, Arhiepiscopul Aradului, a rostit o alocuțiune cu privire la impor­tanța acestei întruniri științifice la Arad, în Anul Centenar. Chiriarhului arădean i-au urmat la cuvânt domnul ing. Gheorghe Falcă, primarul municipiului Arad, domnul Iustin Cionca, pre­ședintele Consiliului Județean Arad, reprezentanți ai celor două universități arădene, domnul prof. univ. dr. Corneliu Pădurean, președintele Asociației „Ștefan Cicio Pop”, domnul conf. univ. dr. Sorin Bulboacă, președintele Societății de Științe Istorice din România - Arad, domnul dr. Doru Sinaci, directorul Bibliotecii Județene „Alexandru D. Xenopol” Arad. După acest moment de debut, lucrările sesiunii s-au desfășurat pe secțiuni.

În cadrul evenimentului au avut loc lansări de carte, dar și vernisajul expoziției de carte „1834 - Arad, oraș liber regesc”. Sesiunea internațională de comunicări științifice dedicată Zilelor Aradului „Aradul - Capitala politică a Marii Uniri” este organizată de Primăria Municipiului Arad și Centrul Municipal de Cultură Arad în colaborare cu Consiliul Județean Arad, Centrul Cultural Județean Arad, Biblioteca Jude­țeană „A.D. Xenopol”, Arhiepisco­pia Aradului, Serviciul Județean Arad al Arhivelor Na­ționale.


Lasa un comentariu

Arhivă ediții

Contactează-ne!