Moldova
Au debutat conferinţele semestriale preoţeşti din anul 2019 în Arhiepiscopia Iaşilor

Au debutat conferinţele semestriale preoţeşti din anul 2019 în Arhiepiscopia Iaşilor

Pr. Călin Mardar, 20 Martie 2019

Luni, 18 martie 2019, clericii din Protopopiatul Săveni s-au bucurat de prezenţa Înaltpreasfinţitului Părinte Mitropolit, aceasta având loc cu prilejul conferinţei de primăvară. Întâlnirea de la Săveni a fost prima din ciclul conferinţelor semestriale de primăvară din anul 2019 din Arhiepiscopia Iaşilor.

Conferinţa a avut loc la Parohia „Sfântul Gheoghe” din localitatea Săveni, judeţul Botoşani, comunitatea fiind păstorită de părintele protopop Constantin Macuc.

Ziua a început cu oficierea Sfintei Liturghii a Darurilor mai înainte sfinţite de către Părintele Mitropolit, dimpreună cu un sobor de preoţi şi diaconi. Răspunsurile liturgice au fost date de Corala preoţească „Amvonul” a protoieriei, dirijată de pr. Zugravu Teodor. În cuvântul de învăţătură de la sfârşitul slujbei, Înaltpreasfinţitul Părinte Teofan a vorbit despre provocările la care este supus astăzi satul românesc, cuvânt ce a dorit să fie un preambul la tema conferinţei ce a urmat, moderată de părintele arhimandrit Nicodim Petre, consilierul Sectorului de misiune al Arhiepiscopiei Iaşilor. În cadru conferinţei, părintele Călin Mardar de la Parohia Timuş a prezentat referatul cu tema „Biserica - centrul vieţii spirituale a satului românesc”.

După prezentarea temei, Părintele Mitropolit a moderat cea de-a doua parte a conferinţei, intitulată „În dialog cu arhiereul nostru”, în care a răspuns la întrebările preoţilor, a făcut câteva anunţuri administrative şi de interes pastoral, dar a acordat şi câteva audienţe preoţilor prezenţi, nu înainte de a adresa un îndemn la intensificarea rugăciunii şi a slujirii în parohii în perioada Postului Sfintelor Paşti.


Lasa un comentariu

Arhivă ediții

Contactează-ne!