Au debutat Zilele Colegiului „Ferdinand I“ din Bacău

Pr. Daniel-Ionel Marari, 21 Noiembrie 2017

Ieri, 20 noiembrie 2017, la Colegiul „Ferdinand I“ din Bacău, a debutat evenimentul Săptămâna „Ferdinand 150“ menit să marcheze, prin numeroase activităţi şcolare, culturale şi religioase, împlinirea a 150 de ani de existenţă a şcolii. La acţiunea culturală a fost prezent şi Înaltpreasfinţitul Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului şi Bacăului, care, în prezenţa oficialităţilor centrale şi locale, a inspectorilor şcolari, a directorilor instituţiei, a cadrelor didactice şi a elevilor, a oficiat o slujbă de Te Deum, a sfinţit placa comemorativă şi a pomenit pe profesorii şi elevii care au activat în această instituţie, iar acum s-au mutat în Împărăţia cerurilor.

La final, Înaltpreasfinţia Sa a rostit un cuvânt de învăţătură în care a felicitat conducerea colegiului pentru organizare şi a îndemnat pe tineri la deprinderea materiilor şcolare pentru ca prin lumea cărţilor să descopere pe Dumnezeu. Ierarhul i-a oferit directorului Nicu-Vasile Harasemciuc o icoană cu Sfânta Cuvioasă Parascheva, precum şi câteva cărţi pentru biblioteca instituţiei de învăţământ.

„Ne exprimăm bucuria şi admiraţia pentru înalta pregătire, ţinuta academică şi frumoasa lucrare pe care o desfăşoară cadrele didactice în acest templu al educaţiei, precum şi pentru contribuţia adusă la formarea tinerei generaţii, prin promovarea valorilor spirituale, culturale şi tradiţionale ale neamului românesc“ , a subliniat Părintele Arhiepiscop Ioachim.

Nicu-Vasile Harasemciuc, directorul principal al Colegiului Naţional „Ferdinand I“, a oferit ierarhului, la final, în semn de aleasă preţuire, o diplomă aniversară, precum şi medalia omagială la această sărbătoare.

Apoi, concomitent, în 11 săli de clasă s-au organizat dezbateri interactive susţinute de preoţii de la parohiile din municipiul Bacău.

După slujbă, în sala APIA, vizavi de Colegiul Naţional „Ferdinand I“, a avut loc conferinţa Tinerii între libertate şi responsabilitate, ce a fost susţinută de conf. univ. dr. diac. Sorin Mihalache. „Experienţa pe care o alegem ne formează. Libertatea şi responsabilitatea sunt foarte mult potenţate de experienţe, cunoaştere şi tehnologie“, au fost câteva dintre sfaturile oferite tinerilor de părintele conferenţiar.

Săptămâna „Ferdinand 150“ se va încheia în data de 24 noiembrie. 


Lasa un comentariu

Arhivă ediții

Contactează-ne!