Biserica „Sfântul Mercurie” din Titan îşi sărbătoreşte hramul

24 Noiembrie 2011

Biserica Ortodoxă îl pomeneşte mâine pe Sfântul Mare Mucenic Mercurie, martir din secolul al III-lea. Cu această ocazie, biserica din Titan, construită în cinstea acestui martir, îşi sărbătoreşte hramul, la eveniment fiind aşteptat şi Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, să săvârşească Sfânta Liturghie arhierească.

Sărbătoarea începe în această seară, când racla cu moaştele acestui mare mucenic, care se află în biserică, este scoasă în procesiune. Mâine, începând cu ora 08:00 începe slujba Utreniei, iar apoi Sfânta Liturghie, la care este aşteptat Întâistătătorul Bisericii Ortodoxe Române, Preafericitul Părinte Patriarh Daniel.

"La această biserică avem şi moaştele Sfântului Mare Mucenic Mercurie ca un odor de mare preţ dăruit de vrednicul de pomenire patriarh Teoctist. Piatra de temelie a lăcaşului de cult a fost pusă în anul 2003. Pe lângă Sfântul Mare Mucenic Mercurie, biserica mai are şi hramul "Adormirea Maicii Domnului", a spus pentru Trinitas TV părintele paroh Paul Lepădatu.


Lasa un comentariu

Arhivă ediții

Contactează-ne!