Burse pentru doi ani de liceu în Marea Britanie

Cristina Zamfirescu, 29 Noiembrie 2017

Elevii de clasa a X-a se pot înscrie, până pe 15 decembrie, la un concurs pentru obţinerea unor burse de doi ani, echivalentul claselor a XI-a, respectiv a XII-a, în instituţii de învăţământ preuniversitar din Marea Britanie.

Printre şcolile britanice care oferă locuri pentru liceenii români sunt Epsom College, Dullwich College, Bedford Modern School, Hampton School, a anunţat Asociaţia „Ţine de Noi”, care organizează acest concurs împreună cu Headmasters’ and Headmistress’ Conference (Conferinţa Directorilor şi Directoarelor de Licee din Marea Britanie).
În anii trecuţi, peste 100 de elevi români au petrecut câte un an sau doi în această bursă, ajungând apoi studenţi la facultăţi precum Oxford, Cambridge, London School of Economics.

„Majoritatea burselor acoperă în totalitate costurile (taxele şcolare, cazarea şi cheltuielile de masă, însemnând în medie între 35.000 şi 42.000 lire sterline), însă există şi burse parţiale, care acoperă între 50%-70% din costuri, acestea fiind calculate în funcţie de venitul brut al familiei”, se explică în comunicatul organizatorilor.

Criterii de eligibilitate pentru bursele complete: elevii să fie înscrişi într-o formă de învăţământ de nivel liceal, fiind în prezent în clasa a X-a, să nu ocupe, la momentul înscrierii, un loc într-o şcoală din Marea Britanie, venitul părinţilor (brut, combinat) pe anul 2017 să nu depăşească echivalentul în lei a 30.000 de lire, vârsta elevului trebuie să fie, la 1 septembrie 2018, între 16 ani şi 17 ani şi şase luni.

Potrivit comunicatului, elevii pentru care venitul părinţilor depăşeşte suma de 30.000 de lire în acest an pot aplica pentru o bursă parţială, urmând aceeaşi procedură de înscriere. Transmiterea documentelor se va face iniţial în format electronic la adresa: burse@tinedenoi.ro, urmând ca într-o etapă viitoare, după selecţia preliminară, elevii acceptaţi pentru concursul final să transmită şi fizic documentele la o adresă indicată ulterior.


Lasa un comentariu

Arhivă ediții

Contactează-ne!