Cursuri gratuite de limba şi literatura chineză

Cristina Zamfirescu, 10 Octombrie 2018

Elevi de la mai multe şcoli din judeţ, atât cu predare în limba română, cât şi în limba maghiară, participă şi în acest an şcolar la cursuri gratuite de limba şi literatura chineză, în cadrul programului „Confucius”, derulat în Harghita pentru al patrulea an consecutiv. Coordonatoarea acestui program, Aurora Panaite, inspector şcolar pentru programe educaţionale, a declarat că din anul 2015, de când au început aceste cursuri, peste 500 de elevi harghiteni au participat la program şi au obţinut atestate lingvistice, recunoscute de Ministerul Educaţiei, potrivit Agerpres.

În acest an, programul se derulează în 11 unităţi şcolare din Harghita, cursurile de limba chineză fiind ţinute de două voluntare trimise de Institutul „Confucius”, care funcţionează pe lângă Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu. Voluntarele sunt studente care îşi fac masterul la Universitatea Lingvistică din Beijing.

Mai mult, în fiecare an, în cadrul programului „Confucius” se oferă posibilitatea elevilor care doresc să cunoască cultura şi civilizaţia chineză şi să-şi aprofundeze cunoştinţele de comunicare să meargă într-o tabără în China, care durează două săptămâni şi care este finanţată parţial de Institutul „Confucius”.


Lasa un comentariu

Arhivă ediții

Contactează-ne!