Actualitate religioasă
Educaţia religioasă este mai ales formativă

Educaţia religioasă este mai ales formativă

Diac. Ştefan Sfarghie, 18 Septembrie 2015

Asociaţia Părinţi pentru Ora de Religie (APOR) Sector 2 Bucureşti şi profesorii de religie din sectorul 2 Capitală au organizat miercuri, 16 septembrie, cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, o întâlnire la Biserica „Sfântul Dumitru”-Colentina cu scopul de a discuta despre importanţa orei de religie în viaţa copiilor şi a tinerilor.

Moderatorul serii a fost pr. Ioan Popescu, protoiereul Protopopiatului Sector 2 Capitală, care a subliniat că astfel de întruniri sunt deosebit de importante, prin ele arătându-se responsabilitatea atât faţă de generaţia de mâine, cât şi faţă de Dumnezeu. „Considerăm că investiţia în educaţie este cea mai importantă pe termen lung. Spunea marele istoric Nicolae Iorga că dacă spui că te costă mult educaţia o să vezi cât te costă prostia. Noi considerăm că educaţia generaţiei de astăzi ar trebui să fie pentru toată lumea importantă şi cu atât mai mult pentru Biserică. Este vorba nu doar despre o educaţie informativă, ci de o educaţie care să formeze omul, şi educaţia religioasă este una formativă şi nu numai informativă”, ne-a declarat părintele protoiereu Ioan Popescu. 

Din prezidiu a mai făcut parte şi Traian Login, preşedintele comitetului de organizare a APOR Sector 2.
„Asociaţia Părinţi pentru Ora de Religie Sector 2 îşi are menirea de a asigura accesul tuturor copiilor din acest sector la educaţia religioasă în şcoală. Misiunea noastră nu s-a terminat odată ce am trecut peste blocajele birocratice, generate de schimbările legislative din această primăvară. Dorim să reprezentăm o punte de legătură între familie şi şcoală. Credem cu putere că valorile fundamentale care trebuie îmbrăţişate şi cunoscute de toţi au o cale extraordinar de bună de a fi împărtăşite prin orele de religie. Este de datoria noastră să asigurăm generaţiilor viitoare cel puţin informarea asupra acestor valori. Deschiderea spre toleranţă, spre bunătate, spre iubire este un lucru fundamental, iar aceste valori trebuie discutate, înţelese şi adoptate de membrii societăţii”, ne-a spus Traian Login, preşedintele comitetului de organizare a APOR Sector 2.


Galerie foto:
 

 

 

Lasa un comentariu

Arhivă ediții

Contactează-ne!