Actualitate religioasă
Expoziție de icoane la Parohia „Sfântul Pantelimon” - Foișorul de Foc

Expoziție de icoane la Parohia „Sfântul Pantelimon” - Foișorul de Foc

Pr. Bogdan - Aurel Teleanu, 13 Octombrie 2017

Departamentul pentru copii și tineret al Parohiei „Sfântul Pantelimon” - Foișorul de Foc din București a pregătit o ex­poziție itinerantă de icoane pe lemn intitulată „Cu Hristos în suferinţă”.

Expoziția este organizată de Departamentul pentru copii și tineret „Ateneul Sfântului Pantelimon” cu ocazia sărbătorii Sfintei Cuvioase Parascheva de la Iași, cel de-al doilea hram al Parohiei Foișorul de Foc din București.

Icoanele au fost așezate chiar lângă racla care adăpostește veș­mântul Sfintei Cuvioase Parascheva, împodobind cadrul de sub amvon.

Organizarea acestei expoziții este potrivită pentru că ideea alegerii Sfintei Cuvioase Parascheva de la Iași drept cel de-al doilea hram al Bisericii „Sfântul Pantelimon” - Foișorul de Foc a apar­ținut inițiatorului Departamentului pentru copii și tineret „Ateneul Sfântului Pantelimon”, părintele Petru Gh. Savin, care în perioada 1906-1914 a urmat cursurile Seminarului „Veniamin Costachi” din Iași. Vernisajul acestei expoziţii a avut loc în cadrul manifestării cultural-educative „Cartea rezistă” dedicată Zilei Internaţionale a Educaţiei, contribuind la campania de strângere de cărți pentru instituţiile defavorizate din punct de vedere al fondului de carte. Icoanele expo­ziției au fost pictate de către membrii Departamentului pentru copii și tineret „Ateneul Sfântului Pantelimon” în cadrul atelierelor de pictură, unde au fost organizate bibliotecile ad-hoc „Tinere, ia şi citeşte!”. Expoziţia prefaţează atelierul de teatru coordonat de Simona Pandele în care se pregăteşte lansarea piesei de teatru „Osânda cărţilor”, dedicată Anului comemorativ Justinian Patriarhul și al apărătorilor Ortodoxiei în timpul comunismului în Patriarhia Română.


Lasa un comentariu

Arhivă ediții

Contactează-ne!