ISJ solicită urgentarea aprovizionării cu combustibil a şcolilor

17 Octombrie 2007

Inspectoratul Şcolar Judeţean Iaşi (ISJ) a monitorizat asigurarea de către conducerile unităţilor de învăţământ a resurselor necesare pentru încălzirea şcolilor şi anume fonduri alocate pentru plata utilităţilor prin fila de plan, respectiv fonduri alocate pentru aprovizionare cu combustibil, conform celor transmise de inspector Cristina Dascălu, purtător de cuvânt al ISJ.

Astfel, la data de 15 octombrie, 200 de unităţi de învăţământ aveau asigurat un necesar de combustibil pentru perioada rece între 80%-100%, 68 de unităţi aveau asigurat un necesar de 50-80%, 58 de unităţi au asigurat un necesar de combustibil între 25-50%, iar 23 de unităţi de învăţământ au doar 10%-25% din necesarul de combustibil.

La unităţile din mediul urban nu sunt probleme deosebite, după cum a remarcat Cristina Dascălu, care a adăugat că există unităţi din mediul rural care au finalizat aprovizionarea cu combustibil precum cele din comuna Deleni, Golăeşti, Gorban, Lespezi, Ipatele, Răchiteni, Movileni, Belceşti, Moşna, Moţca, Popeşti, Dolheşti, etc.

Spre deosebire de acestea, unele unităţi de învăţământ din mediul rural au reuşit în mică măsură să asigure necesarul de combustibil pentru perioada rece precum Şcoala de Arte şi Meserii (SAM) Stolniceni-Prăjescu (10%), SAM Prisacani (10%), Andrieşeni (25%), comuna Erbiceni (10%-20%), Slobozia Schitu Duca (10%), comuna Costeşti (30%), Şcoala Ipatele (20%), Hărmăneştii Vechi (10%). Pentru aceste unităţi s-au realizat demersuri pentru remedierea situaţiei prin diferite măsuri printre care suplimentare de fonduri la nivelul primăriilor locale, urgentarea livrărilor şi onorarea comenzilor făcute, urgentarea procedurilor de achiziţie, finalizarea racordurilor la unităţile reabilitate.

„ISJ considera confortul termic al elevilor ca fiind esenţial pentru buna desfăşurare a procesului didactic. De aceea va monitoriza lunar situaţia aprovizionării cu combustibil a unităţilor de învăţământ“, a precizat Cristina Dascălu.

În acelaşi context, ISJ a centralizat solicitările de norme pentru fochişti transmise de şcoli, fiind înregistrate deja 25 de solicitări. Din economiile de norme realizate la nivelul judeţului, au fost acoperite în luna septembrie 3,5 norme de fochişti, urmând ca în cursul lunii octombrie să se identifice posibilităţi de aprobare a acestor solicitări, conform celor precizate de Cristina Dascălu. (Oana R.)


Lasa un comentariu

Arhivă ediții

Contactează-ne!