Noutăţi privind admiterea la Universitatea Bucureşti şi ASE

Cristina Zamfirescu, 30 Mai 2018

Universitatea din Bucureşti (UB) pune la dispoziţia absolvenţilor de liceu, licenţă şi master, la admiterea din acest an, 7.400 de locuri la buget, iar Academia de Studii Economice (ASE) din Bucureşti scoate la concurs pentru admiterea la licenţă 2.860 de locuri la buget.

Potrivit unui comunicat de presă al UB, pentru programele de licenţă şi master înscrierile la facultăţile Universităţii din Bucureşti se desfăşoară în perioada 6-26 iulie 2018, iar data-limită de afişare a rezultatelor este 29 iulie 2018.

„Pentru studiile universitare de licenţă, Universitatea din Bucureşti pune la dispoziţie 4.250 de locuri bugetate. Astfel, Facultatea de Limbi şi Literaturi Străine oferă 446 de locuri, Facultatea de Chimie 134 de locuri, iar Facultatea de Filosofie 98. De asemenea, Facultatea de Fizică pune la dispoziţia candidaţilor 129 de locuri, Facultatea de Drept 273 de locuri, iar Facultatea de Istorie 185 de locuri”, se arată în comunicat.

Totodată, pentru candidaţii la studii universitare de master, Universitatea din Bucureşti oferă 2.865 de locuri bugetate.

Informaţii detaliate cu privire la admitere pot fi consultate pe website‑ul dedicat admiterii: www.admitere.unibuc.ro.

Pentru a veni în sprijinul candidaţilor, Universitatea din Bucureşti le oferă cazare gratuită în căminul Leu C”, în limita locurilor disponibile, pentru trei nopţi.

La rândul său, Academia de Studii Economice din Bucureşti a anunţat că scoate la concurs pentru admiterea la programele universitare de licenţă 2.860 de locuri la buget şi 3.089 de locuri la taxă, la învăţământul cu frecvenţă, şi 950 de locuri pentru învăţământul la distanţă şi cu frecvenţă redusă.

ASE oferă 24 de programe universitare de licenţă la învăţământul cu frecvenţă, care pot fi urmate în limbile română, engleză, franceză şi germană, şi 11 - pentru învăţământul la distanţă şi cu frecvenţă redusă.

Înscrierile pentru admiterea la licenţă la învăţământul cu frecvenţă au loc în perioada 11-14 iulie şi 16 iulie, iar pentru învăţământul la distanţă şi cu frecvenţă redusă - în perioada 11-13 iulie şi 16-20 iulie.


Lasa un comentariu

Arhivă ediții

Contactează-ne!