Moldova
Părintele Adi Buric a plecat la Ceruri

Părintele Adi Buric a plecat la Ceruri

22 Noiembrie 2018

Marţi, 20 noiembrie 2018, în jurul orei 16:00, părintele Adi Buric, parohul Parohiei Valea Ursului din Protopopiatul Roman, la vârsta de 47 de ani, a trecut la Domnul, în urma unei morţi fulgerătoare. Aflând cu durere despre plecarea timpurie din lumea acesta a unuia dintre preoţii destoinici ai Arhiepiscopiei Romanului şi Bacăului, Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop Ioachim a transmis un mesaj de condoleanţe în care a evocat personalitatea părintelui Adi Buric, „un preot râvnitor, apropiat de enoriaşii săi, solidar cu cei aflaţi în suferinţă, implicat în multe lucrări de construire şi înfrumuseţare a locaşurilor de cult în parohiile unde şi-a desfăşurat misiunea, un slujitor care şi-a asumat cu responsabilitate jugul lui Hristos, desăvârşindu-şi chemarea preoţească”.

Părintele Adi Buric s-a născut la data de 8 august 1971 în localitatea Dumbrăveni, judeţul Vrancea. A absolvit Liceul Industrial „Unirea”, promoţia 1990, apoi Facultatea de Teologie din Bucureşti, promoţia 1995, susţinând lucrarea de licenţă cu tema: „Mari sfinţi ortodocşi în aghiografia şi în evlavia românească”. Din căsătoria, în anul 1991, cu tânăra Buric Iuliana s-au născut trei copii: Andrei, Maria şi Ştefan.

A fost hirotonit diacon la data de 15 august 1992 la Mănăstirea Văratic, cu prilejul hramului acestei mănăstiri, de vrednicul de pomenire Eftimie Luca al Romanului, iar preot, la data de 16 august 1992, pe seama Parohiei Giurgeni. Începând cu data de 1 mai 1995, a fost transferat la Parohia Valea Ursului, din Protopopiatul Roman, împlinind misiunea încredinţată de ierarh şi fiind permanent în mijlocul comunităţii parohiale, săvârşind Sfânta Liturghie şi îngrijindu-se de sănătatea spirituală a enoriaşilor săi.

După 26 de ani de pastoraţie în mijlocul credincioşilor din cele două parohii încredinţate de ierarh, părintele Adrian a fost chemat de Dumnezeu în Biserica cerească pentru a-I sluji alături de fraţii săi întru preoţie, trecuţi în viaţa veşnică.


Lasa un comentariu

Arhivă ediții

Contactează-ne!