Pe scurt

01 Iunie 2007

1 iunie la Mitropolia Moldovei şi Bucovinei

„Creştem împreună - copilăria nu are naţionalitate“, sub acest generic, Societatea Ortodoxă a Femeilor Române din Iaşi organizează azi, împreună cu Mitropolia Moldovei şi Bucovinei, ample manifestări dedicate zilei de 1 iunie ce vor debuta, începând cu orele 14.00, în Sala de festivităţi ,,Dr. Iustin Moisescu“ a Centrului Eparhial Iaşi.

În program sunt cuprinse recitaluri de poezie, dansuri populare susţinute de formaţii româneşti, ale comunităţilor rome şi ale ruşilor lipoveni, scenete, piese de teatru, cântece de voie bună şi multe, multe alte surprize.

Cu acest prilej, toţi „micii artişti“ şi instituţiile pe care le reprezintă vor primi câte o diplomă de participare. De asemenea, vor primi câte un dar cu produse de la Editura Trinitas, fructe, rechizite, dulciuri şi sucuri.

În final, participanţii la manifestarea de astăzi vor avea parte de o masă festivă, cu produse din patiseria Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei (Gr. R.).

Pomenirea rromilor deportaţi în Transnistria

Cu binecuvântarea Prea Fericitului Părinte Teoctist, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, la Mănăstirea Radu Vodă din Bucureşti, are loc astăzi, 1 iunie, o slujbă de pomenire a rromilor deportaţi acum 65 de ani în Transnistria, informează Biroul de presă al Patriarhiei Române. Sfânta Liturghie şi slujba de pomenire vor fi oficiate de PS Varsanufie Prahoveanul, Episcop-Vicar al Arhiepiscopiei Bucureştilor. Momentul comemorativ este organizat de Patriarhia Română, Centrul de resurse pentru comunităţile tradiţionale, seminomade şi asociaţiile rrome „Aven Amentza“, Asociaţia „Ghi Romano“ şi Centrul Rromilor „Amare Rromentza“. Cu această ocazie, va fi lansată o carte în limba romanes, editată de Arhiepiscopia Bucureştilor.

Manifestări culturale la Biserica „Toma Cozma“ din Iaşi

Duminică, 3 iunie 2007, începând cu ora 17.00, la Biserica „Sf. Toma Cozma“ din Iaşi, va avea loc o seară folclorică, susţinută de orchestra „Hora“ de la Palatul Copiilor din Iaşi, condusă de profesorul Cătălin Pop, şi de ansamblul de dansuri populare „Rapsodia“ a Colegiului Naţional de Artă „Octav Băncilă“ din Iaşi, coordonat de maestrul coregraf Ştefan Neagu.

Evenimentul care marcheză aniversarea a 200 de ani de existenţă a bisericii este la a doua ediţie şi va avea loc în parcul parohiei care a fost amenajat de curând. (V.O.)


Lasa un comentariu

Arhivă ediții

Contactează-ne!