Peste 200.000 de români au beneficiat de Erasmus+

Cristina Zamfirescu, 07 Noiembrie 2018

Peste 200.000 de români au participat la proiecte finanţate prin programul Erasmus+ în perioada martie 2014 - septembrie 2018, cu o rată de absorbţie a fondurilor de aproape 99%.
Beneficiarii au putut participa la unul dintre cele 3.993 de proiecte, care au avut un buget total de 320 milioane de euro. Pentru 2019, bugetul alocat de Uniunea Europeană este de peste 85 milioane de euro.

„Am reuşit să finanţăm un număr impresionant de proiecte, la care au participat peste 200.000 de oameni - elevi, studenţi, profesori, formatori, tineri în general. Toate tipurile de proiecte şi toate sectoarele pe care le acoperă Erasmus+, şi anume învăţământ preuniversitar, învăţământ profesional şi tehnic, învăţământ superior, educaţia adulţilor şi domeniul tineret - au un public care este foarte interesat de program, iar interesul cel mai mare (...) se înregistrează în domeniile care au bugetele prestabilite (...) mai mici decât altele; de exemplu, în domeniul educaţiei adulţilor primim de opt ori mai multe candidaturi decât putem să finanţăm”, a declarat directorul Agenţiei Naţionale pentru Programe Comunitare în Domeniul Educaţiei şi Formării Profesionale, Monica Calotă.


Lasa un comentariu

Arhivă ediții

Contactează-ne!