Prima carte pentru acasă

Cristina Zamfirescu, 17 Octombrie 2018

O mie de preşcolari din familii cu venituri mici vor primi prima carte pentru acasă, iar în grădiniţele din zonele defavorizate vor fi amenajate centre de bibliotecă în cadrul programului de lectură „Fiecare copil merită o poveste”, lansat ieri la nivel judeţean, informează Inspectoratul Şcolar Judeţean (IŞJ) Vâlcea.

Potrivit sursei citate, programul este derulat de Asociaţia OvidiuRo şi a debutat prin două întâlniri: una de training, pe 16 octombrie, la care au participat profesori de învăţământ preşcolar care, pe bază de voluntariat, îşi doresc să devină formatori în tehnici de predare centrate pe dezvoltarea literaţiei şi cealaltă, cu directorii de unităţi şcolare care au în subordine grupe de preşcolari, pe 17 octombrie, la Biblioteca Judeţeană „Antim Ivireanul” din Râmnicu Vâlcea.

„Ne bucurăm de implicarea Asociaţiei OvidiuRo în judeţul Vâlcea şi de faptul că prin acest program formarea unei obişnu­inţe de a răsfoi o carte se va face de la cele mai fragede vârste. Prima carte reprezintă începutul şi «este un dar pe care îl poţi deschide iar şi iar», amintindu-ţi de cei care ţi-au pus pentru prima dată creionul în mână sau cu care ai buchisit primul cuvânt”, a declarat inspectorul şcolar general al IŞJ Vâlcea, Andra Bică.

Vâlcea este judeţ-pilot în acest program ce se desfăşoară în 13 centre regionale din ţară. De anul trecut şi până acum, în cadrul lui, zeci de mii de copii din cele mai sărace comunităţi rurale din ţară au primit prima lor carte, iar câteva mii de cadre didactice au fost instruite să îi ajute să îşi dezvolte competenţele de scriere şi citire cu ajutorul cărţilor ilustrate.


Lasa un comentariu

Arhivă ediții

Contactează-ne!