Actualitate religioasă
Principesa Maria în vizită la Protoieria Câmpina

Principesa Maria în vizită la Protoieria Câmpina

Mădălin Laboș, 15 Februarie 2018

Principesa Maria a României a vizitat ieri, 14 februarie, oraşul Câmpina din judeţul Prahova. Oaspetele de seamă a poposit şi la sediul Protoieriei Câmpina, unde a fost întâmpinat de părintele protoiereu Grigore Melnic împreună cu mai mulţi preoţi din această zonă.

Legăturile de suflet dintre membrii Casei Regale a României cu zona de munte a judeţului Prahova se reafirmă şi prin vizitarea unor importante instituţii din această zonă şi cunoaşterea oamenilor de aici. Alteța Sa, Principesa Maria, a ales dintre locurile minunate pe care le are Valea Prahovei să viziteze sediul Protoieriei Câmpina. A fost un gest deosebit și un eveniment care a bucurat foarte mult pe cei care lucrează aici și nu numai. Programul vizitei Alteței Sale a început cu primirea tradiţională cu pâine și cu sare de către părintele protoiereu Grigore Melnic împreună cu mai mulţi preoţi. A continuat apoi vizita sediului protoieriei și un scurt dialog în care s-au prezentat lucrurile frumoase şi realizările din cadrul Protoieriei Câmpina, precum şi gândurile de viitor pentru această zonă.

Cu această ocazie, Alteța Sa Maria a dorit să mulțumească tuturor factorilor implicați, în special Bisericii Ortodoxe Române, care a fost prezentă în situația deosebit de dureroasă a trecerii la cele veșnice a Majestății Sale Regele Mihai I al României. „Pe parcursul întregii perioade de doliu și pe toată perioada funeraliilor, protoieria a fost implicată prin participarea preoților cu multă osârdie și dragoste la sfintele rugăciuni. Faptul că ni s-a mulțumit pentru lucrul acesta consider că a fost cu adevărat un lucru minunat și ne bucură foarte mult”, a declarat părintele protoiereu Grigore Melnic.

În anul 2008 a mai avut loc un astfel de eveniment când această protoierie a avut privilegiul de a primi în incinta sa pe Principele Radu al României. „Iată că după 10 ani o altă Alteță Regală a călcat pragul protoieriei noastre. Am fost cuprins de un sentiment foarte plăcut întrucât în Protoieria Câmpina rar se întâmplă un astfel de eveniment. Am fost marcați de simplitatea şi eleganţa Majestății Sale, Principesa Maria a României”, a spus părintele secretar Moraru Constantin Mugurel.

La final a avut loc o rugăciune de pomenire pentru Regele Mihai al României. S-a cântat apoi rugăciunea „Tatăl nostru” de către un grup de preoți din protoierie și s-a rostit rugăciunea de binecuvântare a mesei, după care a avut loc o agapă cu produse tradiţionale din această zonă. Părintele protoiereu a mai adăugat că „fiind în săptămâna brânzei, ne-am gândit că zona noastră este reprezentată și de renumita «cașcavea», un soi de brânză, și am vrut ca Alteța Sa să guste din acest produs”. De asemenea, Alteţa Sa a degustat și apreciat soiurile de vin de la „Via Domnului”. Tot ieri, Principesa Maria a vizitat liceul din Valea Doftanei, judeţul Prahova, în prezența autorităților locale.


Galerie foto:

Lasa un comentariu

Arhivă ediții

Contactează-ne!