Banat
Proiect social-educativ pentru copiii cu dizabilități

Proiect social-educativ pentru copiii cu dizabilități

La Galeria de Artă „Corneliu Baba” a Casei de Cultură din municipiul Caransebeș, cu ocazia Zilei internaționale a persoanelor cu dizabilități, adoptată de Orga­nizația Națiunilor Unite în anul 1992, s-a desfășurat un proiect social educativ.

Evenimentul pus sub genericul „Diferiți, dar egali” a fost organizat de către Centrul Școlar de Educație Incluzivă din Caran­sebeș, Asociația „Sim.Țim la fel” și Primăria Caransebeș și sprijinit de Inspectoratul Școlar Ju­dețean Caraș-Severin, Episcopia Caransebeșului și Casa Corpului Didactic Caraș-Severin. Acțiunea a cuprins un vernisaj al unei expoziții cu lucrări realizate de către copii cu probleme de la Centrul Școlar de Educație Incluzivă din Caransebeș, îndrumați de cadrele didactice. Expoziția s-a realizat în urma Concursului na­țional „Nașterea Domnului, motiv de bucurie și de sărbătoare a întregii creștinătăți”.

Cu ocazia acestui eveniment a fost prezentat și un program de colinde și cântece patriotice de către copiii de la Centrul Șco­lar de Educație Incluzivă, coor­donați de domnul profesor Cornel Duma. Marcarea acestei zile are ca obiectiv promovarea înțe­le­gerii problemelor legate de dizabilitate și mobilizarea susți­nerii demnității, drepturilor și bunăstării persoanelor cu dizabilități.

„Am ales această zi deoarece dorim să marcăm ziua persoanelor cu dizabilități, dar cel mai important lucru este de a-i implica și pe acești copii în diferite acti­vități, să le oferim atenția de care au nevoie și să simtă că sunt iubiți, mai ales în această perioadă premergătoare praznicului Naște­rii Domnului. Prin aceste acțiuni noi le scoatem în valoare partea sensibilă a sufletului și dorim ca ei să se simtă că nu sunt excluși de societate. În același timp este și o sensibilizare a societății vizavi de copiii cu probleme”, a subliniat prof. Cornel Duma.

În cadrul expoziției, pe lângă lucrările partenerilor concursului „Nașterea Domnului, motiv de bucurie și sărbătoare a întregii creștinătăți, a fost amenajată expoziția cu vânzare a lucrărilor elevilor Centrului Școlar de Educație Incluzivă Caransebeș realizate cu ocazia Crăciunului, în școală și în parteneriat cu Asociația „Sim.Țim la fel” și cu sprijinul voluntarilor din Club Impact Vox.


Lasa un comentariu

Arhivă ediții

Contactează-ne!