Religia ar putea deveni materie de studiu până în clasa a XII-a

18 August 2007

Ministrul Educaţiei, Cristian Adomniţei, a declarat, vineri, la Neptun, că ideea introducerii religiei ca materie de studiu în şcoli până în clasa a XII-a nu trebuie să supere pe nimeni, pentru că nu este o idee ultimativă, ci o idee care se află în discuţie. „Nu are nimeni de ce să se supere, pentru că ideea poate suferi modificări de consecinţă, după cum vom cădea de acord, la reuniunea de la Sinaia din 22-25 august, când îi vom da forma finală a proiectului de lege“, a afirmat Cristian Adomniţei.

Ministrul educaţiei a precizat că această idee aparţine Ministerului Culturii şi Cultelor, la cererea cultelor din România, şi a fost trecută în proiectul de lege care intră în discuţia pe care ministerul o are cu sindicatele.

„În 27 septembrie a.c. are loc ultima întâlnire de informare cu preşedinţii federaţiilor sindicale, unde dăm ultima formă a principiilor acestui proiect de lege, care va fi gata la 1 septembrie şi pus în discuţie publică“, a subliniat el.

Întrebat cine va preda religia în şcoli, Adomniţei a refuzat să dea un răspuns, pe motiv că nu doreşte să creeze impresia că această idee este ultimativă, fiind o propunere aflată în dezbatere.

Ministrul educaţiei a participat la şedinţa Consiliului Director al Asociaţiei Comunelor din România (ACR) care se desfăşoară la Neptun, prilej cu care i-a invitat pe aleşii locali să se implice mai mult în activitatea şcolilor din localităţile lor.

Cristian Adomniţei le-a promis primarilor şi secretarilor de primărie că aceste legi le vor da, pe lângă puteri sporite, şi responsabilităţi mult mai mari, ceea ce presupune faptul că nu vor mai putea da vina pe Ministerul Educaţiei sau pe inspectoratele şcolare atunci când se ivesc probleme în cadrul şcolilor din localităţile respective.

Adomniţei a mai anunţat că, spre sfârşitul anului, va retrage finanţarea acordată acelor primării care nu au cheltuit banii pe care i-au primit pentru reparaţii la şcoli şi grădiniţe sau pentru construirea de obiective noi, menţionând că banii respectivi vor fi daţi acelor primari care au proiecte şi au nevoie de extrafinanţare. (M.F.)


Lasa un comentariu

Arhivă ediții

Contactează-ne!