Cultură
Salon internaţional de carte Bookfest la Chişinău

Salon internaţional de carte Bookfest la Chişinău

21 August 2018

Pentru al treilea an consecutiv, la Chişinău va avea loc Salonul internaţional de carte Bookfest, la care participă edituri din România şi din Republica Moldova cu o ofertă de peste 50.000 de titluri în limba română.  „Lectura în limba română este nu doar o datorie culturală, dar și una istorică și identitară”, spune ministrul culturii din Republica Moldova, Monica Babuc. Evenimentul va avea loc la Moldexpo Chişinău, în perioada 29 august - 2 septembrie, unde vor fi organizate peste 60 de standuri ale editurilor.

Salonul internațional de carte Bookfest Chișinău, aflat la cea de-a treia ediție, sărbătorește în Anul Centenarului Marii Uniri cartea scrisă în limba română de pe ambele maluri ale Prutului.
„Chișinău e o capitală în care autorii români nu au nevoie de traducere, așa cum autorii de limbă română din acest spațiu nu au nevoie, la vest de Prut, de traducători. Nevoie au, și unii, și alții, de cititori, iar ediția a III-a a Salonului internațional de carte Bookfest este un bine-venit prilej de apropiere între actorii pieței de carte și public”, sunt gândurile cu care așteaptă această ediție Liliana Țuroiu, președinta Institutului Cultural Român.

„Edițiile anterioare au demonstrat un fapt îmbucurător, și anume că dincolo de Prut cartea românească cuvântă și este dorită de cititorii de toate vârstele. Multe sunt argumentele ce vin în sprijinul continuității și permanentizării Bookfestului la Chișinău, însă cel mai elocvent argument este mesajul pe care îl transmite cartea românească, care cu siguranță va contura perspectiva unui început de nou centenar pentru români și România”, spune și Nicolae Brînzea, director adjunct al Institutului „Eudoxiu Hurmuzachi” pentru Românii de Pretutindeni.

Din punctul de vedere al editorilor, Salonul internațional de carte Bookfest Chișinău este, pe lângă o sărbătoare a cărții de limbă română, și un foarte bun prilej de a arăta capacitatea lumii editoriale de pe ambele maluri ale Prutului de a coagula actori instituționali relevanți în slujba publicului.

Salonul internațional de carte Bookfest Chișinău va putea fi vizitat zilnic între 10:00 şi 20:00.

Intrarea va fi liberă atât în cadrul salonului de carte, cât și la toate evenimentele programate pe durata acestuia.


Lasa un comentariu

Arhivă ediții

Contactează-ne!