Actualitate religioasă
Sărbătoare la Mănăstirea Cudalbi din judeţul Galaţi

Sărbătoare la Mănăstirea Cudalbi din judeţul Galaţi

09 Septembrie 2012

În fiecare an, la praznicul Naşterii Maicii Domnului din 8 septembrie, Mănăstirea Cudalbi, din judeţul Galaţi, important centru de viaţă duhovnicească din Câmpia Covurluiului, îşi sărbătoreşte hramul.

Cu acest prilej, Înalt Preasfinţitul Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, a săvârşit sâmbătă Sfânta Liturghie, înconjurat de un impresionant sobor de preoţi şi diaconi, în prezenţa autorităţilor judeţene şi locale, precum şi a credincioşilor eparhiei şi din întreaga ţară, care au putut admira frumuseţea sfântului lăcaş în stil ştefanian, împodobit cu mozaicuri exterioare. De asemenea, la eveniment au mai participat şi principalele grupuri folclorice din zonă, din comunele Piscu şi Pechea, purtând costume populare.

După slujbă, Arhiepiscopul Casian a mulţumit tuturor ctitorilor, donatorilor şi binefăcătorilor sfintei mănăstiri şi a arătat că "Naşterea Maicii Domnului sărbătorită la Cudalbi ne reaminteşte de fiecare dată de naşterea din cenuşă a fostei mănăstiri, căci acum mănăstirea reprezintă deodată şi o prisacă a faptelor bune, dar, în acelaşi timp, şi o casă a rugăciunii, a muncii şi a filantropiei. La Cudalbi, Mântuitorul Hristos ne-a arătat dimensiunea duhovnicească a grădinii Maicii Domnului".

Toţi credincioşii prezenţi la eveniment au fost invitaţi să participe la agapa frăţească organizată în cinstea acestui înălţător moment, mănăstirea pregătindu-se cu peste 1.500 de pachete pentru pelerini. (Pr. Gabriel Molocea)


Galerie foto:
Lasa un comentariu

Arhivă ediții

Contactează-ne!