Actualitate religioasă
Foto: Mădălin Laboș

Seară culturală dedicată Unirii Principatelor la Parohia Mărcuța

Mădălin Laboș, 27 Ianuarie 2018

Parohia Mărcuța din Capitală a organizat joi, 25 ianuarie, o seară cultural-duhovnicească în cadrul căreia a omagiat Unirea Principatelor Române din 1859. A fost o seară dedicată copiilor, cu un program artistic special unde au putut să își exprime sentimentele, să spună poezii, să interpreteze piese de teatru cu tematică specifică.

Au participat 70 de copii din cadrul Parohiei Mărcuța, elevi din clasa a 8-a de la Școala nr. 77 din București, dar și elevi de clasa a 11-a de la Liceul „Lucian Blaga”.

„Această seară duhovnicească este deopotrivă spirituală și patriotică. Am citit pe chipurile tinerilor emoția sentimentului patriotic și ne-au lăsat nădejdea că sentimentul este încă viu. Acest lucru ne determină să ne gândim și la alte seri duhovnicești pe această temă, inspirați fiind și de deviza pașoptiștilor, «Pentru noi, politica cea mai bună este literatura». Noi am mai adăuga, parafrazând, cultura și muzica, prin care putem transmite mesajele noastre sublime”, a declarat părintele paroh Dan Gheorghe. Părintele Ion Adrian Mirică a adăugat că „Unirea de bază a fost sărbătorită la noi în parohie pe 24 ianuarie printr-o slujbă de Te Deum, iar acum am vrut să aducem în mijlocul parohiei toți copiii care vin în fiecare duminică la biserică. Numai învățând putem duce mai departe sentimentul unității naționale, sentimentul de a fi român”. În încheierea serii, grupul psaltic al Catedralei „Sfântul Spiridon Nou” a interpretat mai multe cântece patriotice.


Lasa un comentariu

Arhivă ediții

Contactează-ne!