Transilvania
Sibiul, Regiune Gastronomică Europeană, promovat la Târgul de Turism de la Viena

Sibiul, Regiune Gastronomică Europeană, promovat la Târgul de Turism de la Viena

12 Ianuarie 2017

Județul Sibiu este reprezentat, între 12 şi 15 ianuarie la Târgul de Turism de la Viena (Austria) cu oferte specifice noului statut de Regiune Gastronomică Europeană din 2019, conform unui comunicat al Asociației Județene de Turism Sibiu.

În 2007 Județul Sibiu a participat pentru prima dată la Târgul de Turism din Viena pentru a promova programul Capitală Culturală Europeană. După 10 ani, în perioada 12-15 ianuarie 2017, la infodesk-ul Sibiului din standul României este promovat titlul „Sibiu Regiune Gastronomică Europeană 2019”.

Titlul va fi promovat chiar prin gastronomia locală, prin intermediul unui live cooking show facilitat de Biroul de promovare al României la Viena. Având în vedere că sezonul turistic pentru străini începe odată cu sărbătorile Pascale, ce vor fi celebrate anul acesta împreună de credincioșii ortodocși, catolici și protestanți, meniul propus de My Transylvania și Slow Food Sibiu este drob de miel tradițional cu salată de sfeclă roșie. Broșura „Sibiu City Meniu” și broșura producătorilor locali vor fi oferite vizitatorilor pentru a-i introduce în specificitatea culinară locală. Vizitatorii Târgului de Turism de la Viena vor afla informații despre agenda cu evenimente gastronomice 2017 și despre programe gastronomice, care vor completa oferta cultural-turistică a regiunii prezentată prin broșurile „Sibiu-Hermannstadt. Tânăr din 1191”, „Ex­periențe noi în sudul Transilvaniei”, hărți și cataloage ale operatorilor turistici.

Interesul austriecilor este mare pentru city break-uri culturale, vacanțe în sate autentice, biserici fortificate; iubesc activitățile în natură, iar județul Sibiu are toate atuurile pentru a se menține în topul preferințelor lor, se arată în comunicatul Asociației Ju­dețene de Turism Sibiu. Dele­gația sibiană la acest eveniment este formată din membri ai Asociației Județene de Turism Sibiu, reprezentanți ai Primăriei Municipiului Sibiu și operatori turistici.

Consorţiul care a iniţiat şi depus candidatura Sibiului la titlul de Regiune Gastronomică Europeană este format din Consiliul Judeţean Sibiu, Primăria Municipiului Sibiu, Primăria Municipiului Mediaş, Camera de Comerț, Industrie și Agricultura Sibiu, Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu și Asociația Județeană de Turism.

În prezent Regiunea Sibiu, care a aplicat pentru statutul de Regiune Gastronomică Europeană 2019, este alcătuită din municipiul Sibiu, municipiul Mediaș, Mărginimea Sibiului, Țara Oltului, Valea Târnavelor, Valea Hârtibaciului și Țara Secașelor. În total, acestea alcătuiesc o suprafață de 5.432 kilometri pătrați, cu peste 460.000 de locuitori și peste 300.000 de hectare de suprafață agricolă.


Lasa un comentariu

Arhivă ediții

Contactează-ne!