Actualitate religioasă
Tabăra de tineret „Tradiție și noutate”

Tabăra de tineret „Tradiție și noutate”

Mihai Grobnicu, 29 Iulie 2016

Tineri din întreaga țară participă, la Mănăstirea Caraiman, la tabăra „Tradiție și noutate”, organizată de Mitropolia Munteniei și Dobrogei în perioada 24-29 iulie 2016.

În contextul Anului omagial al educaţiei religioase a tineretului creş­tin-ortodox, în cadrul Patriarhiei Române se desfăşoară programul naţional de tabere de vară „Tradiţie şi noutate”. Cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, în perioada 24-29 iulie 2016, acest program dedicat tinerilor se derulează, în Arhiepiscopia Bu­cureș­tilor, la Centrul social-pastoral „Sfânta Cruce” de la Mănăstirea Caraiman, județul Prahova.

Prin intermediul acestui program de tabere organizat de Biserică, tinerii au şansa de a se cunoaşte mai bine, de a afla care le sunt capacităţile, ce le place şi ce ar dori să realizeze și, de asemenea, vor fi conştienţi de moştenirea culturală şi de bogăţia tradiţiilor specifice spaţiului Ortodoxiei româneşti. Între obiectivele specifice ale acestui program de tabere se află: familiarizarea tinerilor cu specificul fiecărei zone a României; crearea, la nivel naţional, a unei reţele de tineri care să poată să fie implicaţi în coordonarea activităţilor de voluntariat în eparhiile din care provin; crearea unui spaţiu special pentru tineri, în care aceştia să înveţe să interacţioneze şi să se dezvolte armonios; promovarea responsabilităţii speciale în rândul tinerilor; oferirea unei alternative la metodele de petrecere a timpului liber pe care societatea contemporană le promovează; oferirea unui cadru propice dezvoltării personale a tinerilor ca membri ai Bisericii; formarea, în fiecare eparhie, a unei echipe de tineri care să deţină cunoştinţele necesare pentru a dezvolta programe de tineret sub îndrumarea centrului eparhial din care provin. Programul acestor tabere cuprinde activi­tăți prin care se caută formarea multilaterală a participanților. După sosirea și cazarea la Mănăstirea Caraiman, duminică, 24 iulie, tinerii au participat la o seară culturală. S-au purtat discuții nonformale, introductive, moderate de Marius Ciulu, inspector în cadrul Sectorului teologic-educațional.

Luni, 25 iulie, tinerii au participat la drumeții în Bucegi, iar marți au participat la sesiunile de formare „Management de proiect” și „Comunicare”. După vizita la Castelul Peleș, cei prezenți în tabără au participat joi, 28 iulie, la atelierul de dezbatere cu tema „Locul, rolul și importanța tinerilor în Biserică”, iar mai apoi au fost prezenți la conferința duhovnicească susținută de părintele Vasile Gavrilă de la Biserica „Sfântul Nicolae”-Ghika din București.


Galerie foto:

Lasa un comentariu

Arhivă ediții

Contactează-ne!