Toate manualele vor fi online

20 Decembrie 2017

Manualul şcolar este un bun de interes public, potrivit unui proiect de lege care reglementează regimul manualului şcolar de bază în învăţământul preuniversitar, care a fost adoptat de Guvern și care va fi transmis Parlamentului cu solicitarea de a fi dezbătut şi adoptat în procedură de urgenţă.

Potrivit proiectului, toate manualele de bază vor fi disponibile în format PDF şi digital interactiv, pe platforma manuale.edu.ro, a anunţat ministrul educaţiei naţionale, Liviu Pop.

„În principiu, acest proiect de lege prevede existenţa unui singur manual de bază pentru fiecare programă şcolară a elevilor din învăţământul preuniversitar de stat şi particular. Ministerul, alături de Centrul Naţional de Evaluare şi Examinare şi Institutul de Ştiinţe ale Educaţiei, se obligă în a pune pe platforma manuale.edu.ro toate aceste manuale de bază în format PDF şi digital interactiv, traduse în toate limbile minorităţilor, iar la cererea învăţătorului/profesorului, alături de elev şi părinte, se pot tipări aceste manuale prin grija Editurii Didactice şi Pedagogice”, a declarat Pop.


Lasa un comentariu

Arhivă ediții

Contactează-ne!