Un liceu din Săvârşin a primit numele Regelui Mihai

Cristina Zamfirescu, 24 Octombrie 2018

Liceul Tehnologic din Săvârşin poartă, începând de luni, numele de Regele Mihai I, ceremonia de dezvelire a plăcii cu noua denumire având loc în prezenţa Custodelui Coroanei Române, Margareta, şi a principelui Radu.

Membrii Familiei Regale au fost aşteptaţi cu pâine şi cu sare de către elevi al liceului îmbrăcaţi în costume populare, după care, corul liceului, dirijat de profesorul Dorina Cosma, a intonat Imnul de Stat al României şi Imnul Regal.

Majestatea Sa Regele Mihai I, pe îl considerăm un făuritor de istorie, care ar fi împlinit la data de 25 octombrie vârsta de 97 de ani, este un simbol al unităţii şi demnităţii poporului român, un exemplu de constanţă, curaj, modestie şi demnitate. Elevii care învaţă în acest liceu vor avea, de acum înainte, un model uman, pe românul adevărat care a iubit atât de mult localnicii şi a fost ataşat de comuna Săvârşin, a arătat directorul liceului, profesorul Luminiţa Costea.

Custodele Coroanei Române a dezvelit placa pe care este inscripţionat noul nume al liceului din Săvârşin, dar şi un portret pictat în ulei al Regelui Mihai I, donat de către Familia Regală Liceului Tehnologic din Săvârşin.


Lasa un comentariu

Arhivă ediții

Contactează-ne!