20 februarie, termenul limită pentru depunerea proiectelor Erasmus+

Data: 05 Ianuarie 2024

Apelul pentru propuneri de proiecte şi ghidul Erasmus+ pentru anul 2024 au fost publicate recent de Comisia Europeană, documentele de candidatură fiind disponibile şi pe site-ul erasmusplus.ro

Domeniile declarate eligibile sunt: „Tineret”, „Sport”, „Educație școlară”, „Universitar”, „Formare profesională (VET) și Educația Adulților”. 

Bugetul total alocat pentru apelul 2024 este estimat la 3.681,76 milioane de euro, defalcat astfel: „Educaţie şi formare” - 3.256,61 milioane de euro, „Tineret” - 336,28 milioane de euro, „Sport” - 62,12 milioane de euro şi „Jean Monnet” - 25,75 milioane de euro. 

Condiţiile de eligibilitate şi paşii necesari de urmat de către instituţiile eligibile, precum unităţi de învăţământ din învăţământul pre­universitar şi universităţi, pot fi consultați şi în ghidul detaliat publicat la adresa: https://erasmus- plus.ec.europa.eu/ro/erasmus-programme-guide. „Orice organism public sau privat activ în domeniul educației, formării, tineretului și sportului poate solicita finanțare în cadrul programului Erasmus+. Totodată, grupurile de tineri active în domeniul tineretului, dar nu neapărat în contextul unei organizații de tineret, pot solicita finanțare pentru mobilitatea, în scopul învă­țării, a tinerilor și a lucrătorilor tineri, precum și pentru activități de tineret și acțiunea pentru incluziune DiscoverEU”, se precizează în comunicatul Comisiei Europene.

La acţiunile programului Erasmus+ pot participa cele 27 de state membre ale Uniunii Europene, dar şi ţările terţe asociate la program: Islanda, Liechtenstein, Norvegia, Turcia, Macedonia de Nord şi Serbia. (O. N.)