98 de finalişti în cadrul Galei Naţionale a Voluntarilor 2015

Un articol de: Oana Nistor - 11 Decembrie 2015

Federaţia Organizaţiilor care sprijină Dezvoltarea Voluntariatului în România organizează luni, 14 decembrie 2015, la Bucureşti, Gala Naţională a Voluntarilor, cel mai amplu eveniment anual de premiere a meritelor voluntariatului din întreaga ţară. Se vor premia voluntarii, proiectele de voluntariat, coordonatorii de voluntari şi centrele de voluntariat cu rezultate deosebite pe durata anului 2015.

Ediția de anul acesta a avut 193 de nominalizări, dintre care au fost pre­se­lectați 98 de finaliști, astfel: 47 de nominalizări pentru categoria Proiectul de voluntariat al anului, 42 de nominalizări pentru categoria Voluntarul anului, 6 nominalizări pentru categoria Coordonatorul de voluntari al anului și 3 nominalizări pentru categoria Centrul de voluntariat al anului.

Voluntarii sunt celebraţi anual la 5 decembrie, de Ziua internaţională a voluntarilor (International Volunteer Day). Activitatea de voluntariat în România este reglementată prin Legea nr. 78/2014, publicată în Monitorul Oficial, Partea I, nr. 469 din 26 iunie 2014, „statul român recunoscând valoarea socială a activităţilor de voluntariat ca expresie a cetăţeniei active, a solidarităţii şi responsabilităţii sociale, precum şi valoarea profesională ca expresie a dezvoltării personale, profesionale, interculturale şi lingvistice a persoanelor care desfăşoară aceste activităţi”.